Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς

Το υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς είναι η εξέταση εκλογής για την απεικόνιση του θυρεοειδούς αδένα. Η εξέταση πραγματοποιείται αφού πρώτα έχει τοποθετηθεί gel στην κατώτερη περιοχή της τραχηλικής χώρας και ο εξεταζόμενος έχει σε έκταση τον αυχένα του.

Ο υπέρηχος του θυρεοειδούς πραγματοποιείται στα ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ για την λεπτομερή μελέτη του μεγέθους και της σύστασης του αδένα και είναι πολύτιμος για την ανεύρεση παθήσεων που τον αφορούν καθώς και για τον έλεγχο της παρουσίας όζων. Συγκεκριμένα ελέγχεται η ανατομική θέση του θυρεοειδούς, των παραθυρεοειδών αδένων και η τραχηλική χώρα για παθολογικά ευρήματα.

Για την διεξαγωγή της εξέτασης, δεν απαιτείται η αποχή από την τροφή και δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία. Επίσης αποτελεί εξέταση εκλογής για την ανάδειξη του καρκίνου του θυρεοειδούς.

Η διάρκεια της εξέτασης δεν υπερβαίνει τα 15 λεπτά.

Ποιες παθήσεις διαγιγνώσκονται;

  • οζώδης βρογχοκήλη
  • θυρεοειδίτιδα Hashimoto
  • νεοπλασία

Πότε πρέπει να γίνεται η εξέταση;

Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο ενδοκρινολόγος συνήθως ζητάει υπέρηχο στον θυρεοειδή. Η διόγκωση στον τράχηλο και η συμβατή συμπτωματολογία (εφιδρώσεις, νευρικότητα, κόπωση) υπέρ ή υπό θυρεοειδισμού είναι μερικές από τις περιπτώσεις αυτές.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται μετά από επικοινωνία – ραντεβού. Ενημερωθείτε για την τιμή της εξέτασης.