Τα Διαγνωστικά κέντρα Σακαρέλλος συμμετέχουν στο πρόγραμμα Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού Φώφη Γεννηματά

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη νούμερο 1 αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες.

Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν εξελίξει τις θεραπευτικές μεθόδους τους, ώστε αν ανιχνευθεί έγκαιρα μπορούν να σώσουν τη ζωή της ασθενούς.


Τι περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά;

Στο πλαίσιο του προσυμπτωματικού ελέγχου το  πρόγραμμα Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού Φώφη Γεννηματά προσφέρει δωρεάν εξετάσεις     Ψηφιακής Μαστογραφίας σε γυναίκες 50-69 ετών.

Οι εξετάσεις προσφέρονται εντελώς δωρεάν για το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ, το οποίο ορίστηκε σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Η φιλοσοφία του προγράμματος είναι η διαδικασία να γίνει εύκολη και αποτελεσματική για όλες τις γυναίκες, αξιοποιώντας την εξέταση της Ψηφιακής Μαστογραφίας.

Στο πλαίσιο αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν κλινική εξέταση ΑΛΛΑ και δωρεάν υπερηχογράφημα στην περίπτωση ανίχνευσης ύποπτων ευρημάτων για επιπλέον έλεγχο των αποτελεσμάτων που έχουν προκύψει.


Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να κλείσω ραντεβού και να συμμετέχω στο πρόγραμμα;

Οι προϋποθέσεις είναι μόνο 2.

  • Να ανήκετε στην ηλικιακή ομάδα 50-69 ετών
  • Να διαθέτετε ΑΜΚΑ

Εξαιρούνται όσες έχουν κάνει μαστογραφία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους ή έχουν νοσήσει την τελευταία πενταετία.


Πώς γίνεται η εξέταση;

Πρόκειται για μια πολύ απλή διαδικασία, η οποία διαρκεί 5 λεπτά και λαμβάνονται δύο λήψεις από κάθε μαστό, αφού τοποθετηθεί στον Ψηφιακό Μαστογράφο.

Στα Διαγνωστικά Κέντρα Σακαρέλλος πραγματοποιούμε την εξέταση με τους σύγχρονους ψηφιακούς μαστογράφους SELENIA του οίκου HOLOGIC και FUSION του οίκου Siemens.Το ξέρατε ότι…

1 στις 8 γυναίκες έχει πιθανότητα να νοσήσει από καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της;

Επειδή…

1 γραμμάριο πρόληψης =1 τόνος θεραπείας

Κάντε την εξέταση της Ψηφιακής Μαστογραφίας σας προτεραιότητα & κλείστε τώρα το ραντεβού σας χωρίς αναβολή!