Βιοχημικό Τμήμα

Στο Βιοχημικό τμήμα των ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ μπορεί να πραγματοποιηθεί πλήρης βιοχημικός έλεγχος ο οποίος μπορεί να αποτελείται από εξετάσεις ηλεκτρολυτών, ιχνοστοιχείων, ενζύμων, καρδιακών δεικτών, πρωτεϊνών οξείας φάσης, δεικτών αναιμίας, λιπιδίων, καρκινικών δεικτών. Τα αποτελέσματα του εξεταζόμενου αξιολογούνται και επαληθεύονται από έμπειρους Ιατρούς – Βιοπαθολόγους σύμφωνα με τις διεθνείς τιμές αναφοράς και το ατομικό ιστορικό.

Ο έλεγχος του ήπατος μέσω των ηπατικών ενζύμων, ο έλεγχος των νεφρών μέσω της ουρίας και της κρεατινίνης, ο έλεγχος του σακχάρου και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, ό έλεγχος της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων καθώς και ο έλεγχος του σιδήρου και της φερριτίνης αποτελούν τις συχνότερες βιοχημικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται σε ένα βιοχημικό εργαστήριο και αποτελούν ένα βασικό check up προκειμένου ο κλινικός ιατρός και  ο εξεταζόμενος να αποκτήσει μία εικόνα της υγείας του ατόμου.

Τι δείχνουν οι βιοχημικές εξετάσεις αίματος;

Βιοχημικές είναι όλες οι εξετάσεις που προσδιορίζουν μια ουσία στο αίμα, ανιχνεύοντας οργανικές και ανόργανες ουσίες, χρησιμοποιώντας βιοχημικές μεθόδους. Γίνονται καθημερινά στα εργαστήριά μας και είναι απλές εξετάσεις αίματος.

Συνήθως για ποιες βιταμίνες ζητείται από τον γιατρό εξέταση αίματος;

Η βιταμίνη D και η Β12 είναι οι πιο συχνές βιταμίνες που ελέγχονται στις εξετάσεις αίματος.

Η έλλειψη της βιταμίνες D συνδέεται με την οστεοπόρωση, ενώ η Β12 παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στην εγκεφαλική λειτουργία.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στα ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ Δροσιάς, Νέας Ερυθραίας, Άνοιξης και Νέας Κηφισιάς.